Pohja:

1prk  kermaviiliä

1prk (1-2dl) vaniliajugurttia

2dl sokeria

2dl juoksevaa rasvaa

1tl soodaa

3dl gluteenittomia jauhoja

1dl perunajauhoja

 

Päälle:

1prk persikoita viipaleina

1prk kermaviiliä

0,5dl sokeria

1 muna

 

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Laita persikat valumaan.

Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään.

Voitele vuoka huolella ja kaada taikina vuokaan. Piirakka kohoaa aika paljon.

Asettele valutetut persikat.

Sekoita kermaviili, sokeri ja muna keskenään.

Kaada seos persikoiden päälle.

Laita piirakka uuniin noi 25 minuutiksi tai kunnes kypsä.

 

 

Perunajauhot voi korvata gluteenittomilla jauhoilla ja tämän voi tehdä myös vehnäjauhoista.

Hyviä "täyte" vaihtoehtoja:

mansikka-raparperi

mustikka-raparperi

mansikka-mustikka