Pohja:
1prk kermaviiliä
1prk (1-2dl) vaniliajugurttia
2dl sokeria
2dl juoksevaa rasvaa
1tl soodaa
3dl gluteenittomia jauhoja
1dl perunajauhoja
Päälle:
1prk persikoita viipaleina
1prk kermaviiliä
0,5dl sokeria
1 muna
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Laita persikat valumaan.
Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään.
Voitele vuoka huolella ja kaada taikina vuokaan. Piirakka kohoaa aika paljon.
Asettele valutetut persikat.
Sekoita kermaviili, sokeri ja muna keskenään.
Kaada seos persikoiden päälle.
Laita piirakka uuniin noi 25 minuutiksi tai kunnes kypsä.
Perunajauhot voi korvata gluteenittomilla jauhoilla ja tämän voi tehdä myös vehnäjauhoista.
Hyviä "täyte" vaihtoehtoja:
mansikka-raparperi
mustikka-raparperi
mansikka-mustikka
Kommentit